На мястото има огромен кран и работят ремонтни екипи, след като властите

...
На мястото има огромен кран и работят ремонтни екипи, след като властите
Коментари Харесай

Работници укрепват конструкцията на „Нотр Дам“

На мястото има огромен кран и работят ремонтни екипи, след като управляващите предизвестиха, че част от структурата към момента е в заплаха. Пожарникари огледаха останалото от тогавашния покрив, с цел да открият вредите.

Временна дървена катедрала може да бъде издигната против " Нотр Дам ", до момента в който се работи по възобновяване на истинската, заяви ректорът на " Нотр Дам " Патрик Шове, представен от ДПА. Пред телевизия " Си Нюз " Шове сподели, че кметицата на Париж Ан Идалго се е съгласила градските управляващи да дават част от площада пред " Нотр Дам " за издигане на краткотрайна сграда. Министърът на културата Франк Ристер удостовери, че е допустимо да бъде издигната краткотрайна постройка, само че означи, че още не е взето решение. 

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че желае възобновяване на катедралата да бъде осъществено за пет години, въпреки че съгласно специалисти този период е прекомерно упорит.

Министърът на труда Мюриел Пенико разгласи в акаунта си в Туитър началото на план, наименуван " Строежът на Франция ", който цели да притегли млади експерти да вземат участие в реконструкцията на " Нотр Дам ", съобщи ТАСС.

Остров Сите, на който се намира " Нотр Дам ", в сърцето на френската столица, през днешния ден е много запустял, защото е затворен за всички с изключение на жителите му. Магазините и заведенията не работят, няма ги и нормалните тълпи от туристи.

През целия ден Франция отдава респект на пожарникарите, спасили от рухване прочутата в целия свят катедрала и попречили нейните скъпи съкровища да бъдат погълнати от огъня.

Президентът Макрон бе хазаин на специфична среща с огнеборците. " Страната и целият свят ни гледаха и вие бяхте за образец. Вие бяхте идеалният образец какви би трябвало да бъдем ", съобщи Макрон, приветствайки в президентския замък 300 души, 250 пожарникари от Париж и региона, служители на реда, членове на Червения кръст и " Гражданска отбрана ", съдействали за спасяването на катедралата. В понеделник вечерта президентът към този момент похвали работата на пожарникарите и ги назова " герои ". На срещата в президентството участваха и доста министри.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР